вторник, 23 ноември 2010 г.

Добър ден!

Налага се да направя първата публикация, докато се спра на окончателния изглед на блога. Проба! Проба...

EDIT: Такааа... блогът не е в окончателния си вариант, но с времето ще го подобряваме. Междувременно:

Какво направихме от велпапе

Днес ще ви покажа едни лесни декорации, направени от велпапе. Често в домовете ни влизат големи кашони след като сме закупили черна или бяла техника например. Обикновено ги нарамваме и изхвърляме веднага след разопаковането. Друг път ги сгъваме по ръбовете и ги прибираме в мазето, за да ги ползваме за покриване на пода при поредния домашен ремонт. Те обаче могат да намерят и друго, доста по-приятно и красиво приложение.
Нужни са ни парче велпапе - квадратно, правоъгълно, триъгълно или кръгло - дайте воля на въображението си. Нужна ни е и трислойна салфетка с интересни мотиви, 20-30 сантиметра прежда или коноп, лепило С200, ножица и макетно ножче или x-acto.
Ще направим нещо като декупаж върху картон. Точно както в декупажната техника, изрязваме от салфетката мотивът, който ще използваме, поставяме го върху парчето картон и с мека четка №15-18 нанасяме лепилото, започвайки от средата на мотива към краищата му. При тази работа салфетката силно се разтяга, затова краищата внимателно трябва да се опъват, за да се избегне нагъване. Аз обаче, в повечето случаи, харесвам начупения ефект, създаващ впечатление за старинност. Освен това стои много естествено. Предпочитам в този случай да работя с лепило С200, вместо със стандартното декупажно лепило+лак, заради мокрия ефект който създава С200. 
Когато лепилото изсъхне /около 10-15 мин./, правим две дупки и нанизваме закачалката, направена от сплетена на плитка прежда. И ето - "картината" ни е готова.


Може да я закачим на стената:

Африкански мотиви
За виното и винарите

или да украсим дребнине подаръци, които ще направим на приятелите си:


Бутилка вино с декорация
Мирис на кафе и място за вашето пожелание
  

1 коментар:

Emona каза...

Унищожителка на салфетки, такава!!!...:)))

много са красиви..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...